Has tastat menjar de debò? Segur que no

Aquesta és la pregunta que vaig fer als meus amics abans d'engegar Chefbox. I, curiosament, tenia raó. Cap d’ells havia tastat menjar de veritat.

Aquell menjar que t'obre les pupiles dels ulls quan el proves. Aquell que et fa salivar només veure'l. Menjar que no necessita sucres ni greixos dolents per fer-nos addictes. Productes naturals, produïts per productors i obradors que cuiden el producte.

El bon menjar et pot canviar la vida

Si estàs llegint això, és que vols saber una mica més sobre aquest projecte.

Mira, tot va començar un dia que vaig tastar una bona cervesa.

Cervesa artesana com mai abans havia provat.

Ni tan sols als típics bars de Barcelona, on et diuen que tenen “cervesa artesana”. No, no, allò era una altra cosa.

Quan vaig adonar-me que mai havia tastat una cervesa de debò, vaig començar a explorar altres aliments: embotits, mel, verdures… Menjar de petits (i a vegades molt petits) productors.

Productes que no trobes al supermercat. Aliments de qualitat, fets amb l’art de l’artesania gastronòmica, una cosa que ja no existeix.

Sí, és més car que al supermercat, però, què vols que et digui... és molt més bo i molt més saludable.

Hi ha gent que prefereix pagar 0,50 € per un tomàquet sense gust que 3 € per un tomàquet exquisit. I ho dic pel tomàquet perquè, mai m’havia agradat fins que, als gairebé 30 anys, vaig tastar un tomàquet de pagès d’on visc (abans vivia a Barcelona, però ara visc a la muntanya).

Total, que després de descobrir els productes bons de debò, ho vaig compartir amb amics i família, i resulta que a ells els passava el mateix.

Alguns em deien: “Fa temps que vull aquests productes, però no sé on comprar-los…”.

És clar, amb les vides tan ocupades que tenim, la gent no té temps d’investigar. Van al Mercadona o al Carrefour, compren menjar i productes d’una qualitat pèssima i ja està.

Per sort, em tenien a mi. Els vaig començar a enviar productes de veritat que comprava a petits productors i obradors de la zona on visc.

Quan vam veure el preu, van dir: "que car, no?"

Jo no els vaig fer ni cas.

El dia que van provar aquests productes, ja no van tornar a parlar de si era car.

Òbviament, és més car que al supermercat.

Però, tu què prefereixes?

Una samarreta que et produeix irritacions per la tela que té o una samarreta còmoda?

Anar de viatge i dormir a un lloc amb fred, goteres i paneroles, o dormir en un llit còmode i calent?

Per la majoria d’éssers racionals, crec que està clar...

Doncs el mateix passa amb el menjar.

Som el que mengem i mengem el que som.

Tu què prefereixes?

Comprar menjar de qualitat, amb un gust immillorable, produït a Catalunya i que no estigui processat (i que, per tant, no et mermi la salut)

O comprar un producte cultivat a Brasil o la Xina que porta dies en vaixells, que a més està processat i que no és gens bo per al cos?

Si ets dels primers, pots mirar aquí les nostres caixes gastronòmiques:

VEURE CAIXES

Si ets dels segons, et deixo les webs del Carrefour i Mercadona.

Comprar menjar barat al Mercadona

Comprar menjar barat al Carrefour

PD: Amb Chefbox, vull canviar això. Aquí trobaràs menjar de veritat. Menjar del bo. Menjar artesà que no trobaràs a prop de casa teva. Menjar de qualitat.